sâmbătă, 24 februarie 2007

Cele 10 fete ale unei femei

Personalitatea unei femei este mult mai complexa decit se crede. Orice femeie reprezinta un cumul de tendinte comportamentale distincte, unele dintre ele fiind mai puternice, dominindu-le pe celelalte. Paul Zeal, specialist in psihologie comportamentala spune ca: "Fiecare femeie are o latura dominanta a personalitatii sale, care nu le exclude pe celelalte, ci doar le plaseaza intr-un plan secundar. In personalitatea unei femei exista zece tendinte diferite, fiecare dintre acestea facindu-si simtita prezenta, intr-o anumita situatie".

Eterna mama
Este cea mai puternica latura a unei femei, chiar daca, biologic inca nu a devenit. Are in permanenta un instinct de protectie fata de cei din jur, uneori devenind insistenta.

Sefa
Ii place sa conduca, sa controleze tot ce o inconjoara. Chiar daca voalate, cererile si afirmatiile ei devin ordine ce nu trebuie discutate. Majoritatea frazelor ei suna cam asa: "Ar trebui sa...", "Ar fi bine..." sau "Nu cred ca este bine...". Pare amabila si sugereaza ca sfaturile ei sint in folosul celorlalti dar, de fapt, binele personal conteaza.

Femeia de cariera
Organizata, rece si, daca nu este, poate sa para usor aroganta. Este capabila sa-si stapineasca emotiile si o puteti recunoaste dupa privirea dura, atitudinea de superioritate si siguranta de sine. Daca intr-un dialog va vorbeste despre sarcinile de serviciu, ar fi bine sa nu o intreruperti pentru a evita sa o enervati.

Romantica
Parca ar fi desprinsa dintr-un roman de epoca, vesnic in cautarea cavalerului care sa-i schimbe viata si sa-i ofere protectia dorita. Are privirea visatoare, este fidela filmelor si serialelor de dragoste. Aviz barbatilor: daca vreti sa fie a dvs, cumparati-i flori, spuneti-i cit de mult o iubiti si nu uitati de aniversarile familiei.

"Copila"
In orice femeie matura "traieste" nostalgia copilariei, citeodata manifestindu-se printr-o tendinta infantila, nu neaparat suparatoare. Cind si cind, iese la suprafata fetita neastimparata, capricioasa, rautacioasa, obraznica sau vesela si exuberanta.

Gospodina
Mereu preocupata de camin, de gasirea unor noi accesorii casnice sau de retete culinare. Isi doreste o ambianta familiala, calda, protectoare pentru a-si putea construi propriile fantezii, universul. In majoritatea cazurilor nu depaseste spatiul casnic, fiind cea mai buna sotie pentru barbatul care nu-si doreste alaturi o femeie sofisticata.

Petrecareata
Dupa parerea femeilor de tip "casnic-matern", acestea se poarta revoltator. Adora petrecerile, vorbeste tare si nu sfieste sa-si toarne un pahar cu vin. Insa nimeni nu se gindeste ca atitudinea ei tradeaza un complex de inferioritate sau o timiditate excesiva. In cazul in care vreti sa o ajutati, sa o aduceti la realitate, pentru moment puteti sa-i adoptati stilul, parind ca va amuzati teribil, apoi sugerati-i, discret, ca este timpul sa mergeti acasa.

"Inima de gheata"
Numai cu o privire poate "ingheta" un barbat. Daca relatia prezenta nu o satisface, renunta la partener fara nici o urma de remuscare, regret. In viziunea ei, efuziunile, manifestarile sentimentale inseamna doar o pierdere de vreme. Daca tacerea ei va nelinisteste, nu o intrebati ce s-a intimplat pentru ca nu veti primi vreun raspuns.

Femeia fatala
Usor de recunosut dupa privirea insinuanta si mersul provocator, lasciv. Este dibace, stie sa scoata din minti orice barbat, fara prea mult efort. Si ii place! Pentru ea, limbajul gesturilor reprezinta..."lumea". Orice femeie poate juca acest rol cu conditia sa aiba incredere in feminintatea ei si sa fie constienta de ea. Sfat pentru barbati: daca v-a "ales", va puteti considera un fericit si nu trebuie sa scapati ocazia pentru ca nu veti regreta.

Irationala
Este o stare care apare in special in cazul unui stres prelungit sau in urma unui soc emotional. Pentru o femeie, trecerea brusca de la o stare la alta nu este un fapt neobisnuit, in special daca este obosita sau preocupata de ceva anume. O puteti ajuta evitind o cearta si asigurind-o de sentimentele dvs. Probabilitatea ca a doua zi sa-si revina complet este foarte mare.

Niciun comentariu: