sâmbătă, 24 februarie 2007

"Sindromul" sotiei care paraseste relatia

In primii ani de casnicie femeile sunt cele care au grija de relatie, cele care o monitorizeaza pentru a se asigura ca exista destula apropiere si comunicare in cuplu. Daca aceste lucruri nu exista , ele, femeile sunt cele care vor incerca sa “repare’ , sa rezolve aceasta problema. Daca sotii nu raspund la eforturile lor, femeile devin foarte nefericite si incep sa se planga din orice si despre orice: lucruri care trebuie sa fie facute in casa, responsabilitati cu privire la copii, petrecera timpului liber etc.

Din nefericire cand femeile incep sa se planga, barbatii de obicei se retrag, iar casniciile se deterioreaza si mai mult. Dupa ani de incercari fara succes, unele femei renunta si se conving singure ca schimbarile nu sunt posibile si sfarsesc crezand ca nu mai pot face nimic pentru ca tot ce au incercat nu a mers. Acesta este momentul in care ele incep, cu grija, sa-si faca un plan despre un divort care pare inevitabil.

In timp ca femeia isi planuieste fuga, scaparea, evadarea din relatie, ea nu va mai incerca in nici un fel sa imbunatateasca relatia cu partenerul sau sa-si schimbe comportamentul, ci se va resemna intr-o tacere, pana la ziua cea mare. Din pacate sotul unei astfel de femei va vedea tacerea ei ca pe un indicator ca lucrurile sunt ok. De aceea cand ea ii va da in final vestea, el va fi foarte surprins si ii va spune ceva de genul : “Nu am stiut cat esti de nefericita!”. Atunci, chiar si cand sotul va face eforturi disperate ca sa schimbe lucrurile, de cele mai multe ori este prea tarziu. Zidul impenetrabil care a protejat-o ani de zile de tristete, o va impiedica acum sa recunoasca dorinta lui reala de a face aceste schimbari, iar relatia se afla in zona de pericol.

Daca descrierea aceasta ti se portiveste, nu te da batuta! Exista atat de multi barbati care sunt capabili sa faca schimbari uimitoare in momentul in care inteleg cu adevarat ca sotiile lor sunt nefericite. Exista atat de multe cupluri care au reusit sa-si intareasca mariajul cu succes, chiar si atunci cand acest lucru parea imposibil. Mai acorda-i sotului tau o sansa! Lasa-l sa-ti demonstreze ca lucrurile pot fi si diferite. Pastreaza-ti familia unita!

Divortul nu este un raspuns simplu. El produce durere si suferinta inimaginabila si-ti ia o cantitate enorma de energie ca sa-i faci fata zi de zi. De ce nu ai folosi aceasta energie pentru a descoperi si invata sa-ti transformi casnicia in cea care ti-ai dorit-o atat de mult. Daca esti barbat si citesti aceste randuri, iar sotia ta se plange de relatia pe care o aveti, multumeste-i. Aceasta inseamna ca ei inca ii mai pasa de casnicia voastra. Petrece-ti timpul cu ea, vorbeste cu ea, fa-i complimente, acorda-i atentie, ia-o in serios.

Poate ca sotia ta nu mai este deschisa avansurilor pe care i le faci pentru ca este pe cale de a deveni o sotie cu sindromul de mai sus. Atunci, incearca sa nu o presezi. Ai rabdare! Daca esti capabil sa demontrezi ca te poti schimba, iar ea mai are inca ochi…. si o inima ai putea sa o convingi sa mai dea casniciei voastre inca o sansa.

Niciun comentariu: