joi, 22 februarie 2007

De ce nu mai vrea sa faca dragoste cu mine?

Asta este intrebarea pe care si-o pun in intimitatea dormitorului multe femei in prezent. Este nevoie de mult curaj sa admiti ca partenerul tau nu face dragoste cu tine atat de des pe cat ai dori, sau ca atunci cand mergeti la culcare el se uita la.o emisiune !

Educatia primita a inradacinat in noi convingerea ca suntem sexul care da, care face favoruruile. In zilele noastre insa se pare ca sunt femeile cele care din ce in ce mai mult tanjesc dupa atentia sexuala a partenerului. Si daca acesta nu raspunde, efectul este de cele mai multe ori devastator pentru psihicul femeii. De cele mai multe ori femeia se condamna pe sine : " sunt prea grasa ? ", " nu sunt destul de sexy ? ", " sunt prea batrana ? ", " sunt oare varicele mele ? ". sau se poate gandi ca este vorba de alta femeie. Sau ca tehnicile ei sexuale au dat gres- nu e destul de seducatoare sau e prea seducatoare. Si cel mai rau, isi poate imagina ca partenerul n-o mai iubeste. Milioane de femei in zilele noastre se lupta cu nemaiintalnitele sentimente de durere, furie si respingere.

Revolutia sexuala din 1960 in plan mondial se pare ca a ajuns in Romania odata cu revolutia anti-comunista din 1989. Dn ce in ce mai multe femei refuza rolul de obiect sexual detinut pana nu de mult. Vechiul scenariu era simplu : imbraca-te seducator si flirteaza, dar fii tacuta si supusa. Femeile care participau activ erau categorisite drept "usuratice", "castratoare" sau "ninfomane".

Masters si Johnson au demonstrat prin studiile efectuate la inceputul anilor '70 ca sursa placerii la femei este clitoristul si nu vaginul ,asa cum se credea pana atunci.
Astefl, femeile asa zise " frigide " au devenit orgasmice.

Miscarea feminista a ajutat femeile sa constientizeze propria sexualitate, in timp ce masurile contraceptive le-au eliberat de frica sarcinilor nedorite. Mesajul social este :" sexul iti face bine, cu cat mai mult cu atat mai bine ! ". Cu toate astea, o cantitate considerabila de stres exista atat pentru barbati, cat si pentru femei, deoarece ei considera ca toti ceilalti fac mai mult sex decat ei.
Cea mai frecvent intalnita problema la cei care vin la terapie sexuala este discrepanta intre dorintele lor sexuale. Ce ironic ca in epoca implinirii sexuale femeile sa-si descopere partenerii ramanand in urma !

Femeile se simt ranite si umilite atunci cand nu reusesc sa trezeasca libidoul partenerului. In special pentru femei ,daca nu sunt atinse sau luate in seama, pot aparea consecinte nefaste asupra increderii in sine si acest lucru poate sabota relatia. Barbatii, de cele mai multe ori ,nici nu vor sa se gandeasca la consecintele neimplicarii lor in sex ,datorita legaturii indispensabile ce exista intre acesta si " barbatia " lor.

Niciun comentariu: